Preview Mode Links will not work in preview mode

Vin för Rookies

Apr 16, 2020

Michaela är gäst även denna vecka när vi pratar om det klassiska vinet Montepulciano!

Vad är det egentligen som har gjort att Italiens näst mest odlade blå druva är så populär?

Kan det vara så att det här vinet är lagom? Att det liksom passar i stort sett allt och alla? 


Apr 2, 2020

I dagens avsnitt får vi lära oss grunderna i hur man lagrar och förvarar vin. Är det förresten någon skillnad på att förvara och att lagra? 

Kan alla viner lagras? Kan man förvara vin i garage, kylskåp, garderob eller källare? Vad blir det för skillnad (om det blir nån)?
Ett avsnitt fullt med tumregler och...


Mar 20, 2020

Det handlar om vindistriktet Chablis i det här avsnittet där Mäklar-Marcus åter är gäst. Det blir en lektion om detta klassiska distrikt, om den speciella jordmånen som finns här, vilka olika kvalitetstyper det finns på vinerna...och vad som utmärker dem smakmässigt.


Mar 6, 2020

I det här avsnittet blir det fokus på vanliga orsaker till att vin inte smakar så gott. Och då pratar vi inte smakkaraktärer...utan när vin blir dåligt på grund av defekter. Vilka är de vanligaste defekterna och varför uppstår de? Och finns det något man kan göra för att undvika dem? 


Feb 21, 2020

Dagens lektion handlar om Chardonnay; Michaela är åter på besök hos Thomas och får veta mer om denna druva. Vad är smakskillnaden på en svalklimats-chardonnay o en som odlats i varmt klimat? Vad innebär egentligen malolaktisk jäsning...och visste du att det faktiskt finns chardonnayodlingar i Sverige.